...jak se nam tu zije a neco navic...


Sumatra 2003 - online pro Cestomanii c.1

29.09.2008 13:53

 

Sumatra - zpráva č.1
Vydáno dne 02. 04. 2003

Poprve se vam hlasime z nasi cesty na tropicky ostrov Sumatra, tentokrat jeste z Malajsie.
Vzhledem k valce v Iraku je odklonen letecky koridor do JV Asie, ktery vede nad Iranem. Misto toho se leta severneji a trasa vede nad Cernym a Kaspickym morem, napric Afghanistanem, Pakistanem a nad Indii se staci k jihu.
Pri priletu do Kuala Lumpuru ve 4 hodiny rano byla aktualni teplota 27 stupnu. Nejjednodussi cestou, jak se dostat z letiste do centra je vyuzit busu na stanici rychlodrahy Chan Sow Lin a odtud je to pouhe 3 stanice na hlavni autobusove nadrazi Puduraya, odkud odjizdi busy do cele zeme, do Thajska i Singapuru.
Trajekty na Sumatru odjizdi z ostrova Penang a bus z Kuala Lumpuru nas tam zavezl za 4 hodiny. Mesto Georgetown, ktere lezi na ostrove, je zajimavou smesi cinske a indicke kultury, nachazi se zde spousta hotylku, bazaru, smenaren (penize se nemeni v bance, ale u tzv. Authorized Monychangers) a take internetovych kavaren, 1 hodina prijde v prepoctu asi na 25 Kc. A pro nas vyznavace dobreho jidla samozrejme neuveritelny vyber tradicni kuchyne, at uz cinske, indicke, pakistanske, thajske ci zapadoevropske. Krome toho je zde plno kulturnich i historickych zajimavosti, ale o tom az nekdy jindy, za 3 tydny se sem opet vracime.
Trajekty na Sumatru odjizdi kazde rano v 8 hodin a cesta tryskovou lodi trva cca 4 hodiny.

S dalsi zpravou se ozvu za nekolik dnu primo ze sumaterskeho pralesa

 

Jarda & spol.

 

Pokracovani:

Sumatra 2003 - online pro Cestomanii c.2

Sumatra 2003 - online pro Cestomanii c.3

Sumatra 2003 - online pro Cestomanii c.4

—————

Zpět