...jak se nam tu zije a neco navic...


Hura, jdeme do shopping centra

02.11.2008 20:10

 

Moje dcera me posledni dobou docela desi. Rano, oci zalepene ospalkami a napul jeste spici, zcela vazne prohlasuje: “Mami, mall, jo?

Tak nevim, kam jsme dospeli, kdyz nejvetsi zabavou me dcery se stala navsteva nakupniho centra. A to prosim nezijeme nekde na samote, ale ve dvoumilionovem velkomeste. Ja chapu, ze ji bavi nakupovat, tlacit vozik, brat veci z regalu a hlavne nam utikat. Asi nejvetsim lakadlem jsou ale detska hriste, pulhodinka skoro nikdy nestaci. Ja bych ji na druhou stranu docela rad vzal nekam do prirody nebo treba do ZOO. Jenomze navstevy ZOO tady v Medanu bych ji radeji usetril a ukazal bych ji zviratka radeji v nejakem peknem prostredi.

S prirodou to tady vlastne neni zase tak slavne. Vsude na peknych a pro rodinu s detmi snadno dostupnych mistech uz Indonesane stacili postavit betonove ohyzdnosti pro mistni vikendove turisty a clovek tam nema klid. Mestske parky by byly uzasnou alternativou, jenomze jim chybi zazemi pro deti, na zemi se valeji odpadky a navic jeste jako cizince vas stale nekdo otravuje. Hrady a zamky tady nemame, silnice nestoji za nic, takze na odpoledni vylet muzeme byt vlastne radi za nakupni centra.

Obrovske komplexy spojujici zabavu a nakupovani nam vyrostly i tady, v Medanu. Zpocatku jsem si docela oblibil Medan Fair, kde je Carrefour. Rad jsem tam nakupoval, protoze tam byl pomerne klid, spousta veci ke koupi, oddeleni s francouzskymi a autralskymi viny, cerstve balene maso a spousta zapadnich potravin. Bohuzel, oddeleni s viny a alkoholem zrusili a misto si oblibili i jini. O vikenu sem vyrazi nastrojene cele rodiny z predmesti a okolnich vesnic a vypada to tu jako u nas 23.prosince. Prohlasil jsem, ze o vikendu uz me tam nikdo nedostane. No jo, ale kam tedy vezmu dceru o nedelnim odpoledni?

P.S. Jen tak mezi nami, mam svuj tajny tip – Sun Plaza je luxusni complex se znackovymi butiky a luxusnimi restauracemi, pro vesnicany mene dostupnymi. Dneska jsme tam vyrazili sami dva, Sharon a ja. Mila byla doma, protoze dorazilo zase nejake pribuzenstvo na navstevu.

P.P.S. A uplne nejlepsi na Sun Plaza je, ze Hypermart tu ma vlastni pekarnu, kde pecou tri druhy praveho chleba. Bohuzel k me smule byl jiz dnes odpoledne vyprodan.

Nevadi, priste vyrazime driv a stravime tu cely den.

—————

Zpět