...jak se nam tu zije a neco navic...


Jak to bylo tehdy

11.10.2008 14:24

 

Jiste kazdy, kdo zavita na Severni Sumatru ma v planu navstivit Bukit Lawang. Kdysi pred 30 lety to bylo misto na konci sveta, kde konci civilizace a zacina panenska dzungle. Misto se nejprve stalo symbolem usili lidi o zachranu nasich ohrozenych pribuznych orangutanu. To s sebou prineslo i turisticky rozmach, ktery znamenal vystavbu hotylku a penzionu v celem useku reky Bohorok mezi vesnici a dzungli. Bukit Lawang, tak jak jsem ho poznal poprve v roce 2000, bylo misto neuveritelne precpane nabidkou ubytovani, kramky se suvenyry a oblecenim, hospudkami.

Misto pretekalo turistickymi pruvodci, organizovali se treky do dzungle, od jednodennich vychazek po okoli az po narocnejsi nekolikadenni expedice, fungovala tu plosina, kde rano a odpoledne probihalo krmeni polodivokych orangutanu a kam se v nedeli sjizdely davy mistnich turistu z Medanu.

Bylo prijemne sedet v podvecer nad rekou, za zady prales, v ruce lahev Bintangu (mistni 12 lezak), pokurovat hrebickovou cigaretu nebo treba travu a relaxovat.

 

O povodni v roce 2003

Vsechny clanky o Bukit Lawang

—————

Zpět